[O1] Ja się już w tych przeglądach pogubiłem...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szczep
    Classic
    • 2008
    • 24

Zamieszczone przez aniam111
    Dzisiaj zauważyłam że paruje mi tylne światło lewe. Zdaża się coś takiego u was w FL??
    U mojego brata przednie klosze mijania paruja
  • Lukas81
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 232

Chciałbym Was prosić o pomoc w rozkminieniu tematu przeglądu po 70 tys (to się chyba nazywa inspekcja roczna);

Moje auto to O1 ASV z 2004 r. Mam teraz na szafie 71900 i komp zaczął mi wyświetlać service. W tej chwili zgodnie z kompem mam do przeglądu 1100 km. A zgodnie z książką serwisową kolejny przegląd wypada mi przy stanie licznika 76 tys. I tu mam pierwsze pytanie - mam jechać za 1 tys km, czy mogę spokojnie przejeździć te 4 tys i dopiero wtedy udać się do ASO?

Druga sprawa, to czynności jakie się wykonuje przy tym przeglądzie po 70k? Wiem na pewno, że do wymiany idzie olej+filtr. Czy poza przejrzeniem samochodu wymieniają obligatoryjnie jakieś elementy? Dodam, że płyn hamulcowy miałem zmieniany 10k temu.

Z racji tego, że zawsze jeżdżę do ASO ze swoimi częściami, chciałby dowiedzieć się co powinienem nabyć?

Z góry dzięki za pomoc.
    Były:
    Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
    Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
    Jest:
    Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

IMO zrobiłeś ostatni przegląd przy 58 tys. i został komp zresetowany i stąd kolejny jest za 15 tyś. - wychodzi przy 73 tyś.
      Jak tak faktycznie było, to albo pojedziesz równo przy 73 tyś . albo lekko poczekasz i zrobisz przy 75tyś - z tego co pamiętam teraz jedynie olej + filtr i może jakiś przeciwpyłkowy + ogólne przejrzenie całego auta (zawiecha, hamulce itp)

Z cześci wychodzi że powinieneś wziąść olej+filtr i ewentualnie jeśli zmieniasz p.pyłkowy.

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez Lukas81
        Dodam, że płyn hamulcowy miałem zmieniany 10k temu.
        to akurat co 2 lata, przebieg mniej istotny
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Dzida
          RS
          • 2006
          • 2253

Zamieszczone przez Lukas81
          Druga sprawa, to czynności jakie się wykonuje przy tym przeglądzie po 70k?
          Nie ma takiego przeglądu. Jest 60 kkm (duży przegląd) lub 75 kkm (mały przegląd lub jak kto woli serwis olejowy). Chyba że Twoja czeszka jeździ w trybie QG1. To już według uznania serwisu.

Polecam lekturę.

Komentarz

Pracuję...